torsdag 15 oktober 2009

Kanske en kofta

Blå vas, gröna blad och blommor i gult och orange. Jag kanske lägger till lite mörkt rosa också så småningom. Än så länge är jag inte riktigt säker på vad det blir för storlek. Jag har inte kollat stickfastheten ordentligt på det här motivet, jag var så sugen på att börja sticka så jag chansade på att det funkar som mina andra mönstermotiv.

Garnet är det som jag brukar använda, tvåtrådigt ullgarn, och rundstickan har nummer tre. Om jag har tur kan det färdiga plagget passa en tre-fyraåring, det var så jag tänkte från början. Det kommer att visa sig när bålen är färdig och avmaskad.

Blomman lånade jag från en bård i ett gammalt hemslöjdsmönster, och prickarna emellan har jag lagt in för att hålla ihop mönstret. Om det funkar i en barnkofta kanske det blir ett vuxenplagg också så småningom. I blåa toner, visst vore det också fint?

6 kommentarer:

 1. Oh, vilka vackra farger!
  /Murkeldottern

  SvaraRadera
 2. Tänk om man kunde sticka , Vilka underbara tröjor . Kul att läsa din blogg

  SvaraRadera
 3. Underbart fint!
  /Sandra

  SvaraRadera
 4. Sandra, Maria och Liz, vad glad jag blir att ni har hittat hit, tack för kommentarer!

  SvaraRadera
 5. Visst inspirerar naturens färger och speglas i annat.Härliga mönster i de gamla hantverken,tycker trädkoftan är jättefin.

  SvaraRadera
 6. Hallå där Carina, kul att se dig här också! Och roligt att du gillar trädkoftan. Jag ska alldeles strax flytta över den från testbloggen, ett litet ögonblick bara....

  SvaraRadera