söndag 11 oktober 2009

Hällristningar i Masthugget


Premiär för Töllås stickblogg!

Ebba och Sören heter mina modeller. Riktiga supermodeller, verkligen. Perfekt väder och perfekt årstid dessutom för fotografering av ylletröjor, en lördagseftermiddag i mitten av oktober, i Masthugget i Göteborg.

Tröjan som Ebba har på sig har hon fått ärva av Sören, så den är några år gammal. Tvättad några gånger, så yllefibrerna har rest sig en aning. Tröjan blir lite mjukare för varje tvätt, men på något mirkaulöst vis så tycks den ändå inte krympa. Den blir bara bättre, ojämnheter suddas ut och mönstret liksom "smälter" in i tröjan.

Sörens tröja är helt nystickad och ännu inte tvättad.

De här tröjorna hittade jag på för jättelänge sen, i början av 90-talet, och de är fortfarande väldigt roliga att sticka. Bara ett rakt stycke utan några in-eller uttagningar att hålla reda på. Hela bålen i ett stycke, och så klipper man upp för ärmar och hals när alla delar är färdiga.

Stickpaket finns med garn och mönsterblad i storlek 2-4 år(280:-) och 5-7 år(310:-). Antingen i mörkgrå bottenfärg med vita mönsterfigurer, eller ljusgrå bottenfärg med mörkagrå mönsterfigurer. Båda har röda kanter.

7 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren, herr Anonym!

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint! Vackra modeller och fantastiskt fina tröjor. Mutter - du bist ein ubenmensch.

  SvaraRadera
 3. Hej Cecilia!
  Sören var så nyfiken att vi snodde Birgers facebokidentitet för att kolla om det fanns några bilder. Vilka snygga tröjor och barn..
  Ha det,
  petra, sören och ebba

  SvaraRadera
 4. Tack för sist Petra, och tack att jag fick låna er, Sören och Ebba!
  Kul att ni gillar resultatet.

  SvaraRadera
 5. Första hällristningarna i Masthugget!
  Synnerligen stiliga tröjor, mor! Och modellerna går heller inte av för hackor.

  SvaraRadera
 6. Så läckra tröjor du visar här på bloggen! Vad glad jag blir över att hitta en härlig stickblogg! Är inbiten stickare sedan barnsben och drev under 80-talet en liten stickbutik med egna mönster. Börjar längta tillbaka dit...

  SvaraRadera